Faliment Euroins. Circa 7.600 de păgubiți au primit deja banii de la FGA 

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), entitatea care se ocupă cu plata despăgubirilor pentru creditorii de asigurări au societăților falimentare, a achitat, până în prezent, 7.591 de cereri de plată în falimentul Euroins.

Suma medie încasată de păgubiții Euroins ale căror cereri de plată au fost deja achitate se ridică la circa 3.600 de lei, reiese din datele FGA, care a anunțat că a plătit aproape 7.600 de dosare, cu o sumă totală de 27,2 milioane de lei.

Plățile la City Insurance au început pe finalul anului 2021, în timp ce în cazul Euroins primele cereri au putut fi depuse abia din 17 martie 2023, când a fost publicată în MO decizia ASF privind  retragerea autorizației de funcționare a societăți cu acționariat bulgar, care avea un deficit de rezerve de peste 400 de milioane de euro.

Conform FGA, la 31 iulie erau înregistrate aproape 110.000 de cereri de plată pentru falimentul Euroins. Amintim că toți creditorii de asigurări ai companiilor falimentare sunt depăgubiți de FGA în limita a 500.000 de lei per creanță.

sursa economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *