Facturi mai mari la energie electrica dupa liberalizarea pietii

energie

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 piața de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurențial, inclusiv pentru categoria clienților casnici care au beneficiat în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020 de tarife reglementate.

Prin urmare, prețurile de furnizare la clienții casnici nu mai sunt stabilite de către ANRE, acestea se formează în mod liber pe baza cererii și a ofertei. ANRE recomandă clienților casnici să aleagă ofertele concurențiale, toți clienții casnici având dreptul să își schimbe furnizorul de energie electrică în luna ianuarie, precum și pe tot parcursul anului 2021, cu respectarea condițiilor contractuale, în termen de maxim 21 de zile de la data solicitării.

Cei care nu aleg oferta de pe piata concurentiala trec in piata serviciului universal unde preturile sunt si cu 25 la suta mai mari. Ministrul Economiei Virgil Popescu va cere in scris Consiliului Concurentei să verifice cum au fost făcute aceste prețuri, care au fost marite artificial.