Facturi cu 20% mai mici la apă caldă și căldură față de 2022

23f3e23ef281bc9e4a841ed42420f763

Speriați de prețurile mari la facturi, ieșenii au ales să fie mai cumpatati fata de consumul de apa caldă și căldura. Astfel,  persoanele care beneficiază de serviciile Termo Service au plătit mai puțin în ianuarie 2023 pentru aceste servicii, comparativ cu acceași lună a anului 2022. Facturile au scăzut cu aproximativ 20%, ca urmare a temperaturilor din această iarnă, dar și a responsabilizarii populației.

Populația a devenit mai cumpătată în privința consumului de apă caldă și căldură. Valoarea medie a facturilor pentru un apartament cu două camere care deține repartitoare a fost de 150 de lei.

Alin Aivanoaei – directorul Termo Service

„Aș vrea să vă menționez faptul că Termo Service administrează un portofoliu de peste 15.000 de apartamente care sunt conectate la rețeaua centralizată de termoficare. Ca termeni de comparație, a fost foarte simplu să comparăm iarna trecută cu iarna aceasta și am luat ca reper deocamdată lunile decembrie și ianuarie. Este adevărat că iarna 2022-2023, valorile facturilor sunt mai mici cu aproximativ 20% și nu aș merge neapărat pe faptul că temperaturile de afară au fost destul de prietenoase să le numim, pentru că și iarna trecută au fost la fel, temperaturi variate care au permis cat de cat temperaturi în regulă în casă.”

Criza economică care a adus o explozie a prețurilor la gazele naturale și energia electrică a speriat populația, astfel ca si consumul a scazut.

Alin Aivanoaei – directorul Termo Service

„Deci nu pot decat să sesizez un singur aspect. Ca urmare a tuturor mesajelor din spațiile publice în toamnă, ieșenii au fost mult mai atenți la consumuri, mult mai cumpătați la consumul de energie termică și asta poate fi un lucru bun pentru ei.

Prețurile nu s-au modificat.”

Apartamentele bransate la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de agent termic până în luna aprilie a acestui an.