Factură record de energie electrică pentru un apartament nelocuit

Ce-trebuie-sa-stie-toti-romanii-despre-contoarele-de-energie-electrica.-Multi-fac-aceasta-greseala-si-se-pot-trezi-cu-facturi-uriase-la-curent-1280x720

Un bucureștean a primit o factură de energie electrica de aproape 6.000 lei pentru apartamentul liber al soacrei, decedate in 2019. Conform indexului, în trei luni s-a înregistrat un consum de 9.000 de kilowati.

„Aceasta este factura trimisă de Enel pentru plata sumei de 5.900 de lei. Există un index vechi raportat, autocitire, apoi se vede un index nou care este aberant, consumul apare de 9.000 de kilowati, este aberant”, a povestit Cornel Ionescu pentru Digi 24.

Barbatul a subliniat că în locuința din sectorul 1 este nelocuit de mai bine de 2 ani.

„Nu locuiește nimeni aici, nu avea sens să las un frigider în priză. Aici a locuit soacra mea, care a decedat la sfârșitul anului 2019. De atunci au fost muncitori care au renovat apartamentul. Noi nu locuim aici. Probabil în martie s-au terminat lucrările la apartament. De atunci apartamentul a fost gol. E vorba de un apartament de doua camere, care nu e unitate de producție”, a povestit barbatul.

Din septembrie 2020 și până în februarie 2021, costul facturilor a variat intre 36 și 96 de lei. Din martie, prețurile au crescut nejustificat. Cauza probabilă este citirea incorectă a contorului. Frunizorul de energie a pornit un proces de recalculare a indexului și va anula factura actuală.

„Operatorul de distribuție a constatat că echipamentul care a înregistrat consumul specificat în factură prezenta erori tehnice, fiind înlocuit încă din luna iulie cu un contor inteligent, cu ajutorul căruia clientul poate avea un control mai bun al consumului lunar de electricitate. În paralel, s-a demarat și procesul de recalculare al indexului de demontare și, implicit, a sumei de plată”, a spus Enel.

sursă foto: playtech