Factura la gaz cat un spectacol la Teatrul Luceafarul!

luceafarul

Factura la gaz uriasa pentru Teatrul Luceafarul din Iasi. 12.000 euro intr-o singura luna, desi institutia nu a incasat din spectacole sume mari pe fondul restrictionarii numarului de spectatori din timpul pandemiei. Institutia de cultura nu poate identifica solutii de reducere a cheltuielilor pentru ca spectatorii si artistii nu pot sa stea in frig.

Factura pentru luna decembrie de la Teatrul Luceafarul din Iasi este de 12.000 de Euro, desi consumul este acelasi comparativ cu anii trecuti. Conducerea a ramas socata dupa ce factura este de 3 ori mai mare.

Oltița Cântec, director artistic Teatrul Luceafarul Iasi: „Am primit o factura de 12000 de euro. Ne asteptam la un cuantum, dar nu chiar atat de mare pentru ca, consumul de gaz este exact la nivelul anului trecut. Speram totusi ca lucrurile sa se reglementeze, stim este vorba de piata libera, cerere si oferta dar sunt si preturi exagerate”.

Cu 12.000 de euro institutia putea realiza un spectacol in sala mica pentru copii.

Oltița Cântec, director artistic Teatrul Luceafarul Iasi: „Am fi putut face un spectacol la sala mica, sala care are 150 de locuri. Vreau sa subliniez ca din aceasta perspectiva economica, autoritatile ar fi trebuit sa lase teatrele si cinematografele sa functioneze la 50 % din capacitatea spatiului pentru ca asta ar fi insemnat incasari suplimentare”.

Incasarile de la Teatrul Luceafarul au scazut cu 20% din cauza normelor pandemice.