Facilități pentru operatorii economici

foto_bon_fiscal

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a creat posibilitatea pentru operatorii economici de a depune prin intermediul Spațiului Privat Virtual, documentele aferente procesului de solicitare și atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale. In cazul in care operatorii economici nu se conformeaza acestor rpevederi, acestia se pot alege cu sanctiuni.

Prin intermediul Spațiului Privat Virtual, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale pot depune Cererea de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidență a aparatelor de
marcat electronice fiscale instalate în județ/Municipiul Iasi sau a numărului unic de identificare din aplicația informatică a Agenției Naționale de Administrare Fiscală – Formular C 801 și pot
primi Certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale.

”Formularul C 801 este disponibil pe site-ul www.anaf.ro la rubrica Servicii Online – Declarații Electronice. Informații despre completarea și transmiterea cererii, respectiv documentele care trebuie atașate, se regăsesc în Ghidul publicat pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în cadrul secțiunii Servicii Online/Aparate de marcat electronice fiscale (case de marcat) sau pot fi obținute telefonic, apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center la nr. de telefon (+4).031.403.91.60. Agenția Națională de Administrare Fiscală a întreprins toate demersurile pentru a facilita operatorilor economici obținerea numărului unic de identificare a caselor de marcat și le recomandă acestora să solicite certificatele prin intermediul Spațiului Privat Virtual. Totodată, ANAF sfătuiește contribuabilii să depună formularul C 801 din timp, pentru a evita aglomerarea din ultimele zile” au transmis reprezentantii ANAF intr-un comunicat de presa.

Pentru nedotarea cu aparatele de marcat definite la art. 3 alin (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999, operatorii economici mijlocii se pot alege cu sancțiuni începând cu data de 1 septembrie, și contribuabilii mici, începand cu 1 noiembrie 2018.