Fabrica de tunuri Arsenal îşi reia activitatea, la 16 ani după ce a fost închisă

Arsenal, fabrica de armament din Reșița, va fi productivă până la finele anului. Aici se vor fabrica atât țeavă de tun, cât și obuze. La sediul Instituției Prefectului Județul Caraș-Severin a fost semnat un protocol de colaborare între SC Arsenal și o firmă, prin care fabrica reșițeană va deveni din nou operativă, după ce ani de zile a fost în conservare.

În următoarele șase luni fabrica Arsenal va trece printr-un proces de retehnologizare și va angaja în primă fază 75 de oameni, care se vor adăuga celor 30 de angajați din prezent. Conform declarațiilor oficialilor de vineri, numărul angajaților va crește după pornirea producției.

Fabrica de tunuri Arsenal îşi reia activitatea, la 16 ani după ce a fost închisă

SC Arsenal a primit ultima comandă în 2008 și de atunci și-a închis porțile. Înainte de 1989, la S.C. Arsenal – fostă Întreprinderea Mecanică Reșița – lucrau peste 2000 de angajați.

Într-o conferință de presă la care au luat parte Ioan Dragomir – prefectul județului Caraș-Severin, Flavius Nedelcea – secretar de stat în Ministerul Economiei și Ionuț Narcis Chisăliţa – directorul societății Arsenal, a fost anunțată semnarea unui contract între societatea aflată în conservare Arsenal Reșița și reprezentantul companiei Torman Internațional în România, o firmă cu acționariat englez.

„Am avut discuţii în repetate rânduri legate de viitorul Arsenal Reşiţa cu conducerea societăţii, căreia i-am solicitat un plan de acţiune pentru a încerca să reluăm activitatea, cu sprijinul factorilor de decizie de la nivel central. Astăzi s-a semnat un contract de colaborare între SC Arsenal Reşiţa SA şi Torman SRL Bucureşti. În următoarea perioadă vor fi realizate primele investiţii în ceea ce înseamnă partea de logistică, utilaje, astfel încât, odată asigurată infrastructura, până la finalul anului, va putea începe producţia”, a declarat Ioan Dragomir, prefectul judeţului Caraş-Severin, potrivit Ziuadevest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *