Fabrica Azovstal din Mariupol unde se ascund naționaliștii ucraineni, sub un bombardament puternic al rusilor

azovstal

Consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriuschenko a confirmat informațiile despre bombardarea zonei din jurul fabricii Azovstal de către invadatorii ruși cu bombe super-grele, dar a negat informațiile conform cărora civili s-ar fi ascuns într-un spital din apropierea fabricii.

„Mariupol, în special zona Azovstal, se află sub un bombardament puternic cu bombe super-grele. Dar nimeni nu s-a ascuns de multă vreme în zona din jurul Azovstal, mai ales în clădirea spitalului distrusă anterior”, a spus Andriuschenko pe Telegram.

Șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko, nu a confirmat informațiile conform cărora una dintre bombele super-grele a lovit spitalul de lângă Azovstal, unde se presupune că s-ar fi ascuns civili.

„În calitate de funcționar nu pot confirma acum această informație. Potrivit surselor mele operaționale și surselor de la care primim informații, a avut loc o explozie, dar faptele de distrugere în masă a populației locale și a militarilor nu au fost confirmat în acest moment. Voi informa imediat Președintele și Comandamentul Forțelor Armate în consecință”, a spus Kyrylenko în emisiunea teledonului național, răspunzând la întrebarea prezentatorului dacă o bomba super-grea a ocupanților ar fi putut într-adevăr să cadă pe spitalul în care s-ar fi ascuns civili.