F.E.G – Școala Europeană Model

foto_studenti

La Concursul Național ”Școală Europeană” organizat de Ministerul Educației Naționale au participat 112 unități de învățământ preuniversitar, care au derulat proiecte în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale, iar primele 61 de școli clasate au primit titlul de ”Școală europeană”, 8 dintre acestea fiind din județul Iași: Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul Tehnologic Economic de Turism, Colegiul Național, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Școala Postliceală F.E.G Iași, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu”, Școala EUROED și Grădinița EUROED.

Inspirati de nevoia de a vedea ce se intampla intr-o scoala europeana cu staif, am poposit astazi la Scoala Postliceala F.E.G. Iasi. Elevii erau captati de dascalii dedicati iar atmosfera ne imbia la studiu si curiozitate. Si pentru ca o parte din echipa F.E.G Iasi este in Spania pentru un schimb de experienta, am stabilit o legatura telefonica europeana cu directorul de programe F.E.G.

Misiunea F.E.G este una , pe cat de nobila, pe atat de operativa: sa ofere o alternativa educationala la sistemul de invatamant preuniversitar de stat.