Extinderea penitenciarului, din nou pe masa consilierilor

penitenciar iasi

Consilierii locali vor avea de luat o decizie importanta in ultima sedinta din acest an. Pe 29 decembrie, vor vota proiectul care prevede extinderea Penitenciarului in Copou.

Proiectul a fost respins in luna noiembrie, dar, pe final de an are sanse sa fie aprobat. Luna trecuta, liberalii au pledat in favoarea aprobarii extinderii unitatii de detentie, insa unul dintre consilierii PNL a absentat la vot astfel ca Planul Urbanistic Zonal nu a putut fi aprobat.

Penitenciarul detine un teren cu o suprafata de peste 53.000 mp.In prezent, 22% din teren este ocupat de constructii, fiind vorba in total despre o zona edificabila de aproape 24.000 mp. Planul Penitenciarului este sa se extinda pe terenul liber de constructii spre str. Fagului in principal cu o cladire in forma de „U”.

Regimul de inaltime propus este subsol, demisol, parter si 2 etaje, dar inaltimea maxima ajunge la 20 metri, similara cu cea a unui bloc de locuinte cu 5-6 niveluri. In proiect sunt detaliate si cateva aspecte care tin de schimbari ale  traficului din zona.