Extinderea ordinului de protecție la toate categoriile de victime și la toate formele de violență

Parlamentul va dezbate proiectul de lege inițiat de Guvern privind extinderea ordinului de protecție la toate categoriile de victime și la toate formele de violență.

Parlamentul va dezbate în sesiunea care începe peste două săptămâni proiectul de lege inițiat de Guvern privind extinderea ordinului de protecție la toate categoriile de victime și la toate formele de violență, pe lângă cea domestică.

Ministrul justiției, Alina Gorghiu, spunea că documentul care a ajuns în legislativ este un proiect de lege revoluționar, care protejează victimele violenței și nu doar pe cele care fac parte din familii împotriva agresorilor.
Alina Gorghiu: Faptele săvârșite cu violență în familie sunt în creștere. Este o cazuistică din ce în ce mai amplă. Din păcate, acesta este doar vârful aisbergului, doar acele persoane care au curaj să meargă să facă sesizarea. Sunt foarte multe, care, din păcate, din varii motive, aleg să-și ducă suferința acasă, în tăcere, singure ș.a.m.d., iar majoritatea victimelor sunt femei și copii. De aceea, acest proiect prin care ministerul a extins ordinul de protecție la orice tip de violență și la orice tip de agresor.

sursa romaniaactualitati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *