Expozitie la Moscova cu echipamente militare straine confiscate in Ucraina

Ministerul rus al Apărării a anunțat că intenționează să organizeze o expoziție cu o serie de arme și echipamente militare confiscate de armata sa în Ucraina. Expoziția, care va avea loc în Parcul Victoriei de pe Poklonnaya Gora din Moscova, își va deschide porțile la 1 mai și va dura o lună, oferind vizitatorilor o privire rară asupra unei colecții de peste 30 de mostre de echipamente militare din diferite țări.

Publicația rusă Izvestia, citând o declarație a serviciului de presă al departamentului de apărare, a relatat că expoziția va prezenta armament din 12 țări diferite. Printre acestea se numără SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Turcia, Turcia, Suedia, Republica Cehă, Africa de Sud, Finlanda, Australia, Austria și Ucraina.

Printre cele mai importante exponate se numără tancul Leopard, vehiculul de luptă al infanteriei (IFV) german Marder, americanul Bradley, suedezul CV90 și vehiculul blindat de luptă (AFV) francez AMX-10RC.

Expoziția va include vehicule mari, arme de calibru mic de la armatele străine, documente de luptă, hărți, literatură ideologică și echipamente utilizate de forțele ucrainene.

La 23 aprilie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a dezvăluit că pușcașii marini ruși au confiscat mai multe arme de fabricație occidentală, inclusiv sisteme americane de rachete antitanc Javelin, în timpul eliberării satului Novomikhailovka din Republica Populară Donețk (RPD).

Această expoziție urmează unui eveniment similar desfășurat anul trecut la Patriot Park de lângă Moscova, unde Rusia a prezentat o serie de echipamente militare occidentale capturate, inclusiv un transportor blindat de trupe M113 de fabricație americană și o rachetă de croazieră SCALP (Storm Shadow) de fabricație franceză complet intactă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *