Expoziție de pictură în scop caritabil a unei studente din Iași

expozitie

Muzeul de Istorie a Medicinii – UMF Iași găzduiește expoziția de pictură a unei studente a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, eveniment organizat în scop caritabil pentru copii aflați în dificultate.

Tânăra artistă, Teodora-Cristina Voinia, este studentă în anul III la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

La vernisajul expoziției care a avut loc miercuri, 15 decembrie, a vorbit dr. Richard Constantinescu, titularul disciplinei de Istorie a Medicinii și custodele muzeelor UMF Iași.

„Culorile transmit un mesaj ce va fi descifrat, interpretat, apreciat în funcție de vremea și de experiența privitorului. Ce mesaj mai puternic decât «emoția prin care te apropii periculos de mult de tine însuți», după cum este descrisă de către un critic literar contemporan, poate exista? Magia începe atunci când, alături de culorile de pe pânză, ajunge o bucățică din sufletul creatorului, fără ca locul să rămână gol, dimpotrivă”, a declarat tânăra.

Suma strânsă din vânzarea tablourilor va fi donată Asociației Glasul Vieții, care se ocupă de copiii defavorizați sub oblăduirea preotului Dan Damaschi