Expoziția internațională de grafică „Holocaust” la Palatul Culturii

holocaust normal

la Palatul Culturii

În perioada 23 iunie – 18 iulie 2021, Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj Napoca,  organizează la Palatul Culturii expoziția internațională de grafică „Holocaust”.

Expoziția „Holocaust” face parte dintr-un proiect itinerant gândit și înfăptuit de domnul Lucian Nastasă-Kovács, directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și graficianul Ovidiu Petca, care este și curatorul expoziției.

Dedicată comemorării victimelor Holocaustului și, în special, rolului României în acest episod al istoriei, „Holocaust” este o expoziție colectivă cu participare internațională ce reunește 20 de artiști contemporani din 11 țări (Canada, Israel, Japonia, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Suedia, România, Ungaria) și cuprinde 40 de lucrări de grafică alb-negru – gravură și grafică digitală.

Prima etapă itinerantă s-a desfășurat în 2019 la Institutul Cultural Român Budapesta, apoi, în anul următor, la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova din Chișinău, fiind urmată de cea de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, aceasta desfășurându-se doar în mediul on-line, din cauza situației pandemice.