Expoziția „Fabricat în Republica Moldova” revine la Iași

fabricat in moldova

În perioada 16 – 18 noiembrie 2018, la Palas Mall Iași, se va desfășura Expoziția „Fabricat în Republica Moldova”. Peste 70 de companii din Republica Moldova vor prezenta o gamă largă de produse agricole și produse alimentare procesate, îmbrăcăminte și încălțăminte, articole din piele și accesorii, mobilier, tehnologii și utilaje, sisteme de informare și dezvoltare IT.

Expoziția este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova – România, Tehnopolis Iași și Palas Mall Iași.

Scopul evenimentului este de a sprijini și facilita relațiile comerciale dintre producători din Republica Moldova și partenerii de afaceri din România, precum și de identificare a potențialilor investitori români.

Expoziția „Fabricat în Republica Moldova” se află la a IV-a ediție, precedentele evenimente desfășurându-se la Iași (2016), Ploiești (2017) și Brașov (iunie 2018).

Conferința de deschidere a Expoziției „Fabricat în Republica Moldova” se va desfășura vineri, 16 noiembrie 2018, între orele 9.00 – 11.00, în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași, la eveniment urmând să participe reprezentanți ai organizatorilor. De asemenea, agenda conferinței de deschidere cuprinde și un Forum Bilateral de Afaceri Moldo-Român, la care vor participa agenți economici de pe cele două maluri ale Prutului.

Tot cu acest prilej, va fi semnat și un Protocol de colaborare între Primăria Municipiului Iași, Asociaţia Regională a Întreprinzătorilor Nord Est și Camera de Comerț Bilaterală România – Republica Moldova, având ca scop dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri local, prin implementarea de mecanisme de sprijinire a investitorilor locali, start-up-uri, investitori străini și a tinerilor viitori antreprenori.