Expoziția ”7 surori”, la Pleiada Boutique Hotel

Prima galerie de arta atipica isi deschide portile pentru toti iubitorii genului, la Pleiada Boutique Hotel. MECENA.ART expune intr-un mod inedit lucrarile unor artiste din Romania oferind tuturor celor care ii vor trece pragul o experienta multisenzoriala.

Silvana Dulamă Popa, curator

”Pentru a gândi un concept de expoziție ne-am legat foarte mult de numele hotelului, Pleiada, care este un grup de stele care în Europa este denumit și 7 surori și pentru cî vine luna martie, luna femeilor, am decis să aducem 7 lucrări de 7 artiste din portofoliul nostru.

Toate lucrările se leagă prin elementul acesta de albastru care este o culoare care cumva definește grupul acesta de stele Pleiadă și atunci noi am mers pe ideea aceasta, poate cu capul în nori, poate o călătorie în spațiu și așa mai departe. Mai ales că temele abordate de artiști merg pe ideea de vis, reverie, tot e înseamnă suprarealism și de fapt prezența aceasta feminină care a fost pe aici, dar care cumva a dispărut.”

Perioada pandemică a devenit o inspirație și pentru artiști. Prin fiecare operă se creează un univers în jurul artistului, astfel încât vizitatorul să intre în atmosfera potrivită pentru a înțelege lucrările.

Diana Miroșu, artist

”Tabloul este făcut în ulei, eu pictez mai mult în ulei și acrilic, dar în majoritatea în ulei. Pictura am început să o fac în perioada pandemiei și cumva este vorba despre asta, despre lucrurile pe care le-am lăsat în urmă, despre lucrurile la care ne-am gândit în toată perioada asta, despre libertatea pe care am pierdut.o oarecum și despre  revenirea la realitate.”

Expoziția va fi disponibilă publicului în toată luna martie. Operele pot fi și achizionate de către iubitorii de artă. Valoarea acestora începe de la 800 de euro și ajunge până la 1000.

Dora Morhan, manager Pleiada Boutique Hotel

”În luna martie Pleiada Boutique Hotel împreună cu galeria MECENA.ART din București s-au unit pentru un proiect comun, o expoziție atipică, o expoziție ce se dorește a fi un omagiu adus femeilor, dar mai ales un omagiu adus frumosului. Ne dorim ca oaspeții noștri, dar și persoanele din Iași care vo să vină să viziteze expoziția să se bucure de explozia de talent și de ce nu, poate să și achiziționeze, să ducă acasă una dintre lucrările pe care le avem expuse atât în lobby-ul hotelului, cât și la etajul 1.”