Explozie la un depozit de muniţii din zona Volos, Grecia. Sute de persoane, evacuate: „Este o situaţie fără precedent”

Explozie puternică la un depozit de muniţii din zona Volos, din cauza incendiilor. Sute de persoane au fost evacuate. Potrivit presei din Grecia, depozitul conţinea armament pentru avioanele F-16 ale escadrilei de vânătoare din Nea Anghialos, bombe de 453,6 şi 907,2 kg, precum şi alte arme precum rachete.

„O parte a depozitului de muniţii din cazarma forţelor aeriene din Nea Anchialos este în flăcări şi a avut loc o explozie”, a declarat Yannis Artopios, adăugând că şapte avioane şi trei elicoptere se aflau la faţa locului pentru a stinge incendiile din această parte a câmpiei Tesaliei, care arde de miercuri, potrivit news.ro.

„Avioanele operează în măsura posibilităţilor, din cauza exploziilor” de la acest depozit al armatei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit presei, depozitul conţinea armament pentru avioanele F-16 ale escadrilei de vânătoare din Nea Anghialos, bombe de 453,6 şi 907,2 kg, precum şi alte arme precum rachete.

Trei nave de patrulare ale pazei de coastă, 22 de iahturi şi două remorchere au participat la transferarea populaţiei evacuate din portul Nea Anchialos în portul Volos, potrivit poliţiei portuare.

„Este o situaţie fără precedent”, a declarat Achilleas Beos, primarul din Nea Anchialos, pentru Radio Skai. „Vitrinele magazinelor au fost sparte, va fi o noapte dificilă”, a subliniat el.

În ultimele două săptămâni, Grecia a fost cuprinsă de un val de căldură şi de incendii de pădure care au provocat moartea a patru persoane, inclusiv a doi piloţi ai forţelor aeriene, în Evia (la est de Atena), când avionul lor s-a prăbuşit marţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *