Explozie la o brutarie din Pașcani. Zona a fost evacuată pentru că în interior erau butelii GPL

O explozie a cuprins o brutarie din Pascani inca de la primele ore ale diminetii. Intreaga zona a fost securizata pentru ca in interiorul ei se aflau mai multe butelii GPL de 60-70 de litri fiecare, existand pericolul de explozie in orice moment. Din fericire, patronul a reusit sa iasa la timp din incaperea cuprinsa de flacari. Acum a fost demarata o ancheta pentru a se vedea in ce conditii s-a produs incidentul.

O tragedie s-ar fi putut intampla in aceasta dimineata unde a explodat o brutarie in centrul Pascaniului. Pe imaginile de pe camerele de supravegheat se poate vedea cum in doar cateva secunde explozia puternica a cuprins intreaga incapere si a distrus-o. Au intervenit patru autospeciale de intervenţie şi stingere, o autospecială transport victime multiple, două echipaje de prim ajutor calificat, două ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

cmd.Vasile Lipovan, ISU Iași

O explozie urmata de incendiu. Dupa recunoastere s-a constata ca incendiul se manifesta in interiorul brutariei. O persoana prezenta arsuri la membrul superior drept si de gradul I la nivelul fetei.

Concomitent cu localizarea incendiului s-a onstituit o echipa de cautare si s-a evacuat si blocul din fata, cu doua scari. S-au autoevacuat 27 de persoane si inca o persoana care era imobilizata la pat.

Pericolul era foarte mare pentru ca in interior se aflau doua butelii GPL 60-70 de litri. Doar o singura persoana se afla in interiorul brutariei in momentul producerii exploziei si a reusit sa iasa la timp.

Ovidiu Popa, medic UPU-SMURD Iași

In aceasta dimineata a fost adusa victima unei explozii cu butelie cu gaz. Explozia a avut loc in Pascani la 5-6 dimineata. Pacientul prezinta arsuri pe 10% din suprafata corporala. Pacientul este stabil din punct de vedere hermodinamic

Din primele cercetari a rezultat faptul ca explozia s-ar fi produs de la o scurgere de gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *