Explozie la Kabul, cu morți și răniți, la aeroport. Cauza nu este deocamdată cunoscută

62220145

O explozie a avut loc la Kabul, chiar în primele ore ale zilei de 1 ianuarie. Deflagrația a ucis mai multe persoane, chiar la intrarea pe aeroportul militar.

Cauza exploziei nu este deocamdată cunoscută. Compatrioţi ai noştri au fost ucişi şi răniţi în explozie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Abdul Nafy Takor. fără a oferi detalii cu privire la numărul persoanelor rănite sau ucise, potrivit AFP, dpa şi Reuters.

El a adăugat că autorităţile anchetează incidentul.

Aeroportul militar din Kabul se situează lângă aeroportul internaţional al capitalei afgane şi lângă Ministerul de Interne afgan.

Chiar dacă talibanii susţin că au îmbunătăţit securitatea naţională după ce au revenit la putere în august 2021, de atunci au avut loc numeroase atentate cu bombă şi atacuri, dintre care multe au fost revendicate de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

Pe 12 decembrie, un atentat revendicat de SI a fost comis de bărbaţi înarmaţi, dintre care unii au fost ucişi, împotriva unui hotel din capitala afgană unde erau cazaţi oameni de afaceri chinezi. Cinci cetăţeni chinezi au fost răniţi în timpul acestui atentat. Unii rezidenţi au sărit pe ferestrele hotelului în încercarea de a scăpa de incendiul care s-a declanşat în timpul atacului.