Explozie la ambasada Ucrainei din Madrid. Dispozitiv exploziv plasat intr-o scrisoare

explozie madrid

Un angajat al Ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit ușor după explozia unui dispozitiv. Acesta a fost evacuat la spitalul Nuestra Señora de América din Madrid, au informat surse din poliție Agenției EFE .

Potrivit acestora, explozivul se afla în interiorul unui plic care i-a fost adresat ambasadorului, Sergi Pohoreltsev, dar a fost primit de angajatul rănit. Plicul nu a fost trecut prin scaner ci a fost deschis de agentul de pază in grădina ambasadei si continea un mic dispozitiv. Imediat, Poliția a activat protocolul antiterorist și a izolat zona.

Trupe specializate în dezactivarea explozivilor, grupul Tedax, pe lângă alte unități de poliție, s-au deplasat la fața locului. Judecătorul trebuie acum să decidă dacă Curtea Naţională este competentă să investigheze acest eveniment. Sursele consultate avansează că, fiind vorba de un incident cu un exploziv, instanța însăși ar fi cea care va întreprinde ancheta.

După eveniment, ministrul de externe ucrainean, Dimitro Kuleba, a dispus întărirea securității în toate reprezentanțele diplomatice din străinătate. Între timp, un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean, Oleg Nikolenko, a confirmat incidentul într-un comunicat, subliniind că viața lucrătorului rănit nu este în pericol.