Explozie în orașul Enerhodar, ocupat de ruşi. Maşina-capcană a unui poliţist ucrainean dezertor a sărit în aer 

62321330

O explozie puternică a avut loc, vineri, în oraşul Enerhodar, ocupat de ruşi, din regiunea Zaporojie. Mașina unui poliţist ucrainean dezertor a sărit în aer.

O persoană a fost ucisă în urma exploziei, a anunțat un lider prorus citat de agenţia TASS, relatează The Guardian .

„Este zgomot în Enerhodar. Cauza exploziei care a răsunat în această dimineaţă în oraş a fost explozia unei maşini. Potrivit datelor preliminare, o persoană a murit în urma atacului terorist. Incendiul a fost stins acum. Echipele pirotehnice verifică prezenţa explozibililor pentru a preveni o nouă explozie”, a scris pe Telegram Vladimir Rogov, care este liderul mişcării pro-ruse „Suntem împreună cu Rusia”.

Conform primarului orașului, Dmitri Orlov, victima era un fost poliţist ucrainean care a dezertat pentru a lucra pentru autorităţile ruse.

În postarea sa pe Telegram, edilul a lăsat să se înţeleagă că poliţistul a fost vizat din cauza unor activităţi criminale şi corupte în rândul ocupanţilor: „De la începutul lunii martie a anului trecut şi până în prezent, Energodar a fost un oraş în care ocupanţii au defăşurat în voie activităţi criminale: ei torturează şi capturează oameni, jefuiesc locuitorii oraşului şi afaceri întregi. Dar ei îşi bagă în buzunare şi o parte din ceea ce primesc de la Federaţia Rusă pentru a-şi asigura nevoile. Rusiştii (numele dat de ucraineni ocupanţilor ruşi în semn de dispreţ – n.r.) nu au însă nevoie de martori. Prin urmare, vor continua să facă „curăţenie”. Iar primul a plecat deja”.

Explozia a avut loc în Enerhodar, oraşul la periferia căruia se află centrala nucleară Zaporojie.

Zaporojie este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Federaţia Rusă a anunţat că le-a anexat în septembrie anul trecut, dar pe care nu le controlează în totalitate.