Explozie în fața hotelului Forum din Costinești, lângă dig. O mină marină s-ar fi detonat în apă

O explozie s-a produs în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești. Din primele informații ar fi vorba despre o mină marină. La fața locului s-au deplasat efective de la Stația Tuzla cu o autospecială de stins incendii, tip ASAS, o autospecială SMURD B2 și o ambarcaţiune Rhib Eforie.

ISU Constanţa anunţă, luni, o explozie în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti.

„În această dimineață, în jurul orei 9, am fost solicitați prin apel unic la 11 să intervenim la stațiunea Costinești, acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La fața locului au fost alocate rapid mai multe resurse ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, de la stația Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor și ambarcațiunea Rhib. În acest momente vor pleca și colegii cu echipajul CBRN. Colegii au perimetrat zona și au constatat că este vorba despre o explozie în dig. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, a precizat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. 

Aceasta nu a putut confirma dacă explozia s-a produs din cauza unei mine marine.

„Bucăți de piatră aruncate de aici… De aici începe apa, de unde a stropit. Multe bucăți de piatră le-a aruncat sus, pe dealul ăsta. Undeva pe aici prin zona asta s-a întâmpat. A bubuit pe pietre și a aruncat tot sus, în aer”, a povestit un martor.

Orice mină marină care pluteşte în derivă, pe mare, în apropierea plajelor sau care eşuează pe plajă reprezintă un pericol pentru populaţia din zonă şi pentru cei care desfăşoară activităţi pe mare, au avertizat Forțele Navale la începutul anului. 

„Orice mină marină care pluteşte în derivă, pe mare, în proximitatea plajelor sau care eşuează pe plajă reprezintă un pericol pentru populaţia din zonă şi pentru cei care desfăşoară activităţi pe mare. (…) recomandăm tuturor persoanelor care îşi desfăşoară activitatea pe mare, în larg sau în proximitatea litoralului, să anunţe autorităţile prin Serviciul de Urgenţă 112, dacă observă obiecte suspecte plutitoare şi să respecte o distanţă de siguranţă faţă de acestea”, au transmis Forţele Navale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *