Explozie a unei butelii de oxigen la un cămin de bătrâni din Timișoara provocată de un pacient de 80 de ani, care a încercat să îşi aprindă ţigara 

pompieri

Un bărbat de 80 de ani, care folosea masca de oxigen, a provocat explozia unu aparat de oxigen, după ce a încercat să îşi aprindă ţigara. 

Incidentul a avut loc într-un salon de la etajul doi al Căminului de bătrâni Azil Royal din Timişoara. La sosirea forţelor de intervenţie şi după recunoaşterea în teren s-a constatat că explozia nu a fost urmată de incendiu. 

La faţa locului s-au deplasat forţe ale Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD tip B, o ambulanţă SMURD tip C cu un ofiţer şi 10 subofiţeri.

Forţele de intervenţie au evacuat 12 persoane aflate la nivelul etajului doi al construcţiei şi au ventilat toate încăperile.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 80 ani, a suferit arsuri de gradele 2 şi 3 în zona feţei şi posibile arsuri ale căilor respiratorii, fiind intubat şi transportat la UPU de la Spitalul Judeţean.