Explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari. Un bărbat dat dispărut a fost găsit mort, patru persoane sunt rănite

Incendiu-Rafinaria-Petromidia-cititor-G4Media-2-768x1024

Astăzi a avut loc o explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Până în acest moment, o persoană dată dispărută a fost găsită decedată în interior rafinăriei, și mai multe persoane sunt rănite.

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite. Din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța.

Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic. În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul transmis de reprezentanții KMG International.

Până în acest moment, patru persoane sunt rănite. Două dintre ele, care au arsuri, vor fi transportate la Spitalul Floreasca din București.

Potrivit informațiilor, una dintre persoane a fost rănită, cu arsuri de căi aeriene și pe aproximativ 40% pe suprafața corpului, iar o alta cu traumatism la picior. În acest moment a decolat elicopterul SMURD cu prima victima (arsuri de 40% din suprafața corporală). O altă victimă a suferit arsuri pe 25% din corp.

Update. Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, are informații despre cei doi arși care vor fi mutați la București:

„Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății m-a informat că două victime cu arsuri în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia vor fi transferate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca). Conform primelor evaluări de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, este vorba despre două persoane cu vârsta de aproximativ 50 de ani, o persoană cu arsuri pe 40% din suprafața corporală, grad II A/II B, și o persoană cu arsuri pe 35% din suprafața corporală, grad II A/II B.

Alte două victime au primit până acum îngrijiri în Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru traumatisme, iar una a refuzat transportul la spital. Rămânem în legătură cu echipele medicale în privința stării pacienților”.

Procurorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă. Cercetările se fac „in rem”, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Constanța.

Sursă foto: G4media