Experții anunță în viitorul apropiat prima rețea de internet 4G pe Lună

luna

Rezultat al unei colaborări între Nokia și NASA, prima rețea de internet 4G disponibilă pe Lună vine să susțină o viitoare prezență umană permanentă la suprafața satelitului natural al Pământului, cât și viitoarele generații de roboți pentru explorare.

Ideea este că astronauții, staționați fie staționați la una dintre bazele Lunare, sau aflați în diverse misiuni de explorare, vor avea nevoie de o modalitate de comunicație eficientă, fiabilă și sustenabilă pe termen lung. Pentru un asemenea scop, nu te poți baza sateliți de comunicație aflați pe orbita Pâmântului și echipamente terestre de emisie-recepție, scrie go4it.ro Este necesară crearea unei infrastructuri de comunicații care să vizeze în mod direct suprafața Lunii, aceasta urmând să fie doar interconectată cu cea terestră.

Potrivit experților NASA, tehnologia 4G ar putea oferi o comunicare mai fiabilă și la distanță mai mare decât standardele radio folosite cu ocazia misiunilor spațiale. Ca și pe Pământ, rețeaua 4G va fi în cele din urmă actualizată la 5G, însă doar după ce lățimea de bandă necesară în misiunile de explorare va fi deja saturată.