Experienta unui sofer pe drumul mortii E85: „Scapa cine poate!”

drum-e-85

In ciuda numarului mare de accidente de pe drumul european E85, Suceava – Bacau – Focsani – Bucuresti, se circula in continuare haotic, in timp ce autoritatile asista indiferente la cresterea numarului de cruci de la marginea soselei mortii. Un sofer din Constanta a povestit experienta nefericita prin care a trecut dupa ce a circulat pe E85 sustinand ca tot ce si-a dorit a fost sa ajunga intreg acasa.

„Din Maramures pana la Constanta m-am incumetat sa vin prin Mestecanis – Suceava si apoi pe celebrul E85 pana la Ramnicu Sarat. Am ramas socat. Am ajuns in punctul in care tot ce mi-am dorit este sa ajung intreg la Constanta. De la intrarea in Romania pana la Constanta am facut mai bine de 1000 km pe drumuri nationale, fara autostrada. Este cumplit. Nimeni nu respecta nimic, nu exista politie, pe multe portiuni de drum nu exista asfalt, indicatoare s.a.m.d. Totul este un fel de Vest Salbatic, in care fiecare face ce vrea, nimeni nu este tras la raspundere, scapa cine poate. Sa ai „tupeul” sa respecti restrictii de viteza, viteza in localitate……la un moment dat, pe E85, am renuntat. Am renuntat pentru ca eram convins ca, ori cineva ma va bloca si ma va lua la bataie ori un TIR sau un alt vehicul efectiv da peste mine. De la Suceava pana la Ramnicu Sarat, pe E85, nu am vazut picior de politist, fiecare merge cum il taie capul, nu exista Cod Rutier, nu „exista” viteza legala, nu „exista” linie continua, nu „exista” sens de mers. In Maramures, in Ardeal soferii sunt un pic mai „omenosi”, foarte rar te agreseaza in trafic, cand poate fiecare taie linia continua pentru ca tu mergi cu 50 km/h in localitate sau unde este limitare dar te lasa in pace. Pe E85 sa mergi legal inseamna ca o cauti cu lumanarea. Nu exista nici o autoritate, nici picior de politist, nu exista lege. Imi programasem ca la iarna sa vizitez Bucovina, am renuntat. Nu mai am „curajul” sa merg pe drumuri nationale mai mult de 150 de km”, a povestit Radu Moldoveanu pe o retea de socializare.

In lipsa autostrazilor, pe E85 circula TIR-uri, carute, biciclisti, autoturisme, pietoni. Drumul se intersecteaza cu linii de cale ferata, zeci de sate unde sunt amplasate treceri de pietoni cat si orase.

„Autoritatile, statul aproba tacit tot ce se intampla pe sosele din Romania, aproba tacit toti mortii din accidente pentru ca nu vezi picior de politist, de autoritate pe sosele din Romania”, a completat soferul.