Experienta candidatelor femei in politica din judetul Iasi

Sharing is caring!

Femeile pot activa cu succes in politica. 3 candidate USR Plus pentru functia de primar la primariile Popesti, Pascani si Schitu Duca vor sa demonstreze ca nu sunt cu nimic mai prejos decat barbatii. Uneori insa, lupta politica se lasa cu jigniri iar cand barbatii si-au simtit pozitiile amenintate au raspuns cu trivialitati.

Mioara Camelia Bicsabi, candidata USR PLUS pentru primaria Popesti

Au existat multe acuzatii nefondate, multe cuvinte urate aruncate pur și simplu pentru ca sunt femeie. Cred ca totusi la Popesti exista avantajul de a fi trei candidati femei. Suntem trei femei si trei barbati, si atunci exista cumva o egalitate de sanse, dar trivialitatea a fost in floare pentru toate femeile. Initial nu mi-a picat bine, dar dupa aceea am facut tot posibilul sa nu ma canalizez pe noroiul care venea din directia respectiva si am incercat sa dau raspunsuri elegante, astfel incat momentan s-au linistit apele.

In acelasi sens, Vasilica Carlescu, candidata USR PLUS pentru primaria Schitu Duca a ales sa vorbeasca despre modul in care a ajuns sa se implice in aceasta lupta politica.

Vasilica Carlescu, candidata USR PLUS pentru primaria Schitu Duca

Am deschis filiala USR Schitu Duca in octombrie 2019, convinsa ca voi gasi un barbat puternic care sa candideze din partea USR-ului.

In martie, am decis sa candidez eu pentru ca nu am găsit pe altcineva, tuturor le era frica, comuna era terorizată, acum nu mai este asa pentru ca au inceput oamenii sa mai reactioneze si le-am demonstrat ca lupt pentru ei si voi lupta pana la capat.

Mioara Petrescu, candidata USR PLUS pentru primaria Pascani, spune despre candidatura sa ca ar fi fost o surpriza pentru intreg spectrul politic din Pascani.

Mioara Petrescu, candidata USR PLUS pentru primaria Pascani

Initial am fost ca o pata de culoare, tolerata si cam atat. Acum, bineinteles ca nu mai sunt un personaj atat de comod deoarece recunosc ca sunt o persoana extrem de acida si spun lucrurilor pe nume, iar atunci cand ai 7 contracandidati barbate, va dati seama ca nu este usor. Sunt o femeie puternica, stiu ce am de făcut, nu m-am inscris in competitia pentru primarie doar pentru a deveni o persoana si mai cunoscuta decat sunt. Știu că am multe de făcut și multe de spus.

Senatorul USR, Dan Lungu a precizat ca pentru USR, aceste candidaturi pot demonstra egalitatea de sanse si progresul femeii in domeniul politic.

Dan Lungu, senator USR Plus

Fiindca avem privilegiul sa avem candidati femei la primarii in judet si fiindca USR e un partid progresist care lupta si pentru vizibilitatea femeii, drepturi egale si asa mai de parte, am zis sa fac ceva suplimentar, sa invit candidatele femei la primariile din judet, care vrand nevrand nu se bucura de vizibilitatea pe care o au candidatii din municipiu, sa poate ajunge la presa si la alegatori si la cetateni, cel putin cu 2 lucruri.Cu ceea ce isi propune sa faca un candidat femeie in comuna si experienta aceasta “ Cum e sa fii candidat femeie intr-o mentalitate care, stim foarte bine cum distorsioneaza aceste relatii.

Legat de proiectele pentru cele trei comune, candidatele au punctat, lipsa  infrastructurii, a locurilor de munca cat si a mijloacelor de transport.

shares