Exercițiu ISU de stingere a unui incendiu în parcarea subterană din Piața Centrală Galați

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați a fost anunțat pe numărul de urgență 112 despre declanșarea unui incendiu la parcarea subterană din Piața Centrală din Galați. La față locului a fost direcționată o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Până la sosirea echipajelor ISU, lucrătorii din cadrul Administrației Piețelor Agroalimentare au reușit cu mijloace proprii să limiteze și să lichideze incendiul izbucnit la rampa nr. 2 de la parcarea subterană.

În premieră, au fost folosite și mijloace speciale de stingere de tip ELIDE FIRE – bile extinctoare care se bazează pe o tehnologie revoluționară, acestea se auto-activează în prezența unei flăcări, fără intervenția omului, fiind componente ale sistemului de protecție al piețelor.

Totodată, angajați ai agenților economici au fost implicați în acțiune, astfel încât aceștia să fie pregătiți să utilizeze mijloacele de primă intervenție și să reacționeze corect în cazul izbucnirii unui incendiu.

Exercițiul a fost solicitat de conducerea Administrației Piețelor, Dumitru Poalelungi – director executiv și Costel Gafton – director comercial, iar planul de acțiune a fost întocmit de Tudorel Ursache – cadrul tehnic PSI împreună cu specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galați.
Scopul exerciţiului îl constituie perfecţionarea pregătirii personalului structurii de intervenție proprii privind gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui incendiu în clădiri cu aglomerări de persoane.

  • întrebuinţarea mijloacelor avute la dispoziţie, pentru asigurarea unei intervenţiei operative în vederea gestionării unei situaţii de urgenţă generată de declanșarea unui incendiu în clădiri cu aglomerări de persoane.
  • verificarea concepţiei de acţiune, stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului avându-se în vedere procedurile operaţionale de acţiune pentru gestionarea unor situaţii cu un grad ridicat de complexitate şi a cooperării cu serviciile profesioniste;;
  • verificarea funcţionării, eficienţei şi compatibilităţii mijloacelor logistice din dotare stabilite pentru asigurarea primei intervenții, precum şi a modului de gestionare a acestora;
  • pregătirea psihologică a efectivelor proprii şi a personalului agenților economici care î-și desfășoară activitatea în cadrul Pieției Agroalimentare, pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie, salvare şi evacuare în situaţii de urgență;
  • organizarea, desfăşurarea şi coordonarea acţiunilor de salvare, evacuare şi intervenţie;

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!