Exercițiu de simulare în caz de cutremur și incendiu în campusul Codrescu

Astăzi, în campusul studențesc Codrescu din Iași, a avut loc un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, urmat de simularea unui incendiu, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. Scenariul a inclus intervenția pompierilor pentru salvarea unei victime surprinse de flăcări, oferind studenților oportunitatea de a învăța cum să reacționeze în situații de urgență.

În cadrul simulării, studenții au fost instruiți să evacueze clădirile în mod organizat, respectând regulile de siguranță specifice unui seism. După încheierea primei etape, echipajele ISU Iași au intervenit pentru gestionarea unui incendiu ipotetic, demonstrând tehnicile de stingere a focului și evacuarea unei victime.

Cezar Pavel – Căpitan ISU Iași: ,,Astăzi, în cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza’’, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, am efectuat un exercițiu de cutremur, care a fost urmat de un incendiu, în care mai apoi am reperat o persoană, care a fost surprinsă sub dărâmături și a fost extrasă”.

In contextul implinirii a 48 ani de la cutremurul din 1977 astfel de exerciții sunt importante pentru constientizarea pericolelor in cazul unui dezastru natural.

Cezar Pavel – Căpitan ISU Iași: ,,Aceste exerciții sunt foarte importante, pentru că este important să cunoască, în cazul producerii unui cutremur ce trebuie să facă, măsurile principale în caz de cutremur, unde trebuie să se adăpostească, să nu intre în panică, că este important și să asculte instrucțiunile angajaților din clădirea respectivă”.

Participanții au apreciat utilitatea simulării, considerând-o o experiență importantă pentru pregătirea în fața unor situații reale.

,,Se face simulare pentru incendiu și cutremur. Să pregătească toți studenții. Văd că toată lumea s-a mobilizat și se pregătește coespunzător”. – a declarat o studentă

,,Da mi se par utile, în caz de un eveniment, Doamne ferește să se întâmple, clar că am fi mult mai pregătiți”.- a afirmat un student.

,,Da, cu siguranșă sunt utile, pentru că omul este o ființă inpredictibilă și niciodată nu te aștepți la prima ta reacție în timpul unei adversități, calamități natural. Și odată ce poți să observi aceste pregătiri, ești mult mai pregătit pentru o adversitate în realitate”.- a declarat un student

Astfel de exerciții vor continua să fie organizate periodic, autoritățile încurajând toți studenții să fie pregătiți pentru orice scenariu de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *