Exercițiu de descarcerare cu studenții de la UMF Iași

WhatsApp Image 2023-03-09 at 11.58.27

Un grup de studenti de la UMF Iasi au asistat la o interventie a salvatorilor in cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple. Scenariul a fost gandit de catre SMURD Iasi cu scopul de a le arata studentilor care sunt masurile de prim ajutor intr-o situatie de urgenta.

Exercitiu amplu pe poligonul de pregatire ISU Iasi. Studentii de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi au avut posibilitatea de a participa la un scenariu de interventie in cazul unui accident rutier cu victime multiple. La fata locului au fost prezente echipe de pompieri, medici si paramedici SMURD.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD

„Accident rutier cu victime multiple in care sunt pasagerii dintr-un autoturism si pietonii loviti de acest autoturism. Dintre ei, doua persoane, soferul si pasagerul din dreapta sunt cu politrauma, in coma, incarcerati in autovechiul. Dintre acestia sunt doi pacienti critici. Unul este deja preluat de catre elicoterul SMURD pentru a fi tranferat catre spital.

Cativa studenti straini au jucat rolurile de victime ale accidentului. Astfel, viitoarele cadre medicale au putut invata cat de importanta este salvarea victimelor.

Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD

„Este un scenariu de invatare care se petrece pentru prima data in cadrul Congresului Studentilor Francofoni, aici la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T.Popa” din Iași. Este un scenariu pe care l-am creat impreuna cu studentii de la disciplina de Medicina de urgenta, cu fortele Ministerului Afacerilor Interne.”

La exercitiu au participat doi ofiteri si 22 de subofiteri, cat si inspectori din cadrul ISU Iasi.