Exclusiv | Un cuplu din judetul Iasi a fost gasit fara suflare la Gura Portitei

UPDATE: Potrivit procurorilor, la data de 27.08.2023, orele 17,30, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că pe canalul Leahova, la o distanţă de aproximativ 500 m de Gura Portiţei, a fost găsit un cadavru de sex masculin, care nu prezenta urme vizibile de violenţă. Din cercetări s-a stabilit că în data de 26.08.2023, ora 14,00, persoana în cauză s-a cazat în incinta Satului de Vacanţă de la Gura Portiţei împreună cu soţia sa.

A fost constituit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 192 din C.Pen. Din concluziile preliminare desprinse din raportul de autopsie medico legală întocmit de SML Tulcea, rezultă faptul că decesul a fost cauzat de asfixie mecanică prin înec, fără a prezenta leziuni în legătură cu decesul.

Întrucât în urma celor constatate nu a fost identificată soţia persoanei decedate, au fost desfăşurate activităţi cu forţe mărite, cu sprijinul ISU, a lucrătorilor Serviciului de Investigaţii Criminale, a primăriei şi a comunităţii locale, ocazie cu care în data de 28.08.2023, în jurul orei 11:30, pe malul canalului de legătură Leahova la o distanţă de aproximativ 2 km de Gura Portiţei, în stufăriş, a fost identificat cadavrul acesteia.

Din primele verificări efectuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J Tulcea rezultă faptul că soţia prezenta o plagă tăiată la nivelul gâtului.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la infracţiunea de omor prev. în art. 188 alin. 1 C.pen.

UPDATE: Scandalurile erau la ordinea zilei in aceasta familie, barbatul fiind cel care isi agresa frecvent sotia, pe fondul consumului de alcool. Tot timpul a fost o victima, a fost o femeie cuminte, harnica si el a fost un nenorocit, a batut-o tot timpul ca nu i-a dat avere, a batut-o rau tare. A batut-o rau, a stat in padure si a fugarit-o de acasa. Cand bea, el inebunea. El trebuia sa o omoare sa scape de ea. El o omora mai demult dar ea s-a imbolnavit si facea dializa la Iasi. Asa a planuit el, avea permisul luat pentru bautura. S-au dus cu masina pana la Pascani, de acolo cu trenul la Constanta si cu un taxi pana la Tulcea si acolo a omorat-o. Ea a stat din cauza copiilor, aveau 3 fetite se ducea si spunea ca nu mai face iar fetele plangeau. Din cauza la fete a ramas”, a spus Vasile Padurariu, cumatru cu familia.

UPDATE: Cei doi se numesc Viorel și Violeta Burduhosu. Trupurile lor au fost depuse în casa lor din satul Baiceni. „Cei care doresc să își ia rămas bun de la acești oameni dragi pot veni azi, 30 august la domiciliul lor, iar înmormântarea va avea loc joi, 31 august, ora 9 la biserica din loc. Stroești”, a anuntat sora barbatului.

UPDATE: Cei doi soti erau dintr-un sat din zona Pascaniului. Acestia urmau sa plece acasa dar nu au mai ajuns la receptie sa predea camera. Personalul complexului unde erau cazati a plecat in cautarea cuplului si au gasit pe plaja trupul barbatului.

La o distanta de 2 kilometri a fost gasita si femeia cu plagi injughiate in zona gatului. Prima ipoteza verificata de politisti este cea a unui crime urmata de sinucidere. Anchetatorii cred ca barbatul a planuit sa-si omoare sotia si dupa ce a comis fapta a intrat intentionat in apa desi nu stia sa inoate.

STIRE INITIALA: Tragedie la Gura Portitei dupa ce doi soti din judetul Iasi au fost gasiti morti. Neoficial, femeia a fost gasita moarta pe un dig, cu gatul taiat in timp ce barbatul a fost gasit inecat.

Cuplul s-ar fi cazat sambata la Gura Portitei si nu se stie daca a fost o crima urmata de o sinucidere sau ambii au fost ucisi.

Politia a deschis dosar pentru moarte suspecta si investigheaza circumstantele in care au murit iesenii, pe canalul spre Leahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *