Exclusiv | Gravida in 8 luni, depistata cu Covid nu are loc in spitalele din Cluj

interactiunea-cu-o-femeie-gravida

O viitoare mamica din judetul Cluj ne-a solicitat ajutorul intrucat se teme pentru viata ei si a copilului. Insarcinata in 8 luni si depistata cu Covid in urma cu 3 saptamani, femeia sustine ca nu se gaseste un loc in spital si pentru ea, desi se simte rau.

Femeia de 25 de ani a fost depistata pentru prima oara cu noul virus, in urma cu 3 saptamani. Aceasta a fost internata 14 zile la Spitalul de Boli Infectioase Cluj, timp in care i s-a administrat tratamentul necesar. Dupa cele 2 saptamani de spitalizare, femeia a fost externata, dar starea ei nu s-a imbunatatit.

Aceasta solicita acum sa fie internata din nou in spital, pentru ca se teme pentru viata ei si a copilului. Femeia si-a sunat medicul de familie dar aceasta a refuzat sa o trimita din nou la spital

„Eu am mai fost internata, dar acolo cat am fost internata nu mi s-a dat decat 5 zile si dupa 5 zile au inceput toate simptomele sa reapara si in momentul de fata ma simt foarte rau. Nu ma tin pe picioare, am durerile de cap si aseara cred ca am facut si febra si nu pot sa stau in halul asta, asa acasa. De o saptamana si ceva eu nu mai simt nimic din ce mananc. Asa m-au scos din spital, cu lipsa de puteri, cu dureri de cap. Am avut si tensiunea foarte mica si cred ca tensiunea este mica si in momentul de fata, pentru ca imi bubuie capul si vad stelute. Eu m-am tot adresat, am tot fost si la medicul de familie, am spus si durerile din capul pieptului care radiaza in spate, insuficienta respiratorie, ma dor ochii, ma doare in gat, lucrurile astea au inceput sa apara dupa ce mi-a intrerupt tratamentul si nu mi s-a mai administrat. Mi s-a spus ca doamna doctor de familie poate sa ma indrume inapoi. Doamna doctor a zis ca sunt spitalele pline si ca nu sunt locuri. Ma tine acasa si uitati ca puterile mi le-am pierdut si imi este ca patesc ceva. Trebuia sa fie evolutie ceva in bine, in 3 saptamani. Eu sunt mai rau decat am fost la prima data cand m-a internat”, sustine Maria Buca,

Femeia spune ca nu i s-a administrat tratament corespunzator decat 5 zile, iar din ziua externarii starea ei este grava.

„Cat timp am fost in spital acolo, nu mi s-a administrat medicament corespunzator, decat simptomatic si 4 zile mi s-a mai dat un antibiotic si ceva anticoagulant, in rest ce trebuia sa mi se dea pentru boala care este, nu mi s-a mai administrat deloc. Si de luni, din ziua cand m-au externat eu sunt foarte rau si imi este ca mi se complica si mai rau si daca nu se gaseste nici  loc in spital, atunci unde se ajunge? Toata lumea spune ca eu sunt de stat acasa, pentru ca analizele sunt bune, saturatia este buna, dar eu nu ma simt bine, asta e problema”, a completat viitoarea mamica.

Femeia a mai precizat ca acum se afla acasa, fara nici un tratament si nici nu poate fi internata. Aceasta spune ca are nevoie de suport medical, mai ales ca este insarcinata.

„In 5 zile nu se face nimeni bine sau in 4 zile cat mi s-a administrat, iar la alte persoane, la alte paciente li s-a administrat mult mai mult timp, li s-a dat chiar 14 zile, li s-a dat chiar si acasa si explicatia a fost ca sunt insarcinata. Pai stati putin, la alte insarcinate li s-a dat, mie de ce nu mi se da? Si cand statea de vorba la telefon, statea si asculta la usa. Care este aici scopul, ca sa stiu si eu. Se lasa pacientii sa moara, nu se mai trateaza? Sa stiu si eu care a fost de fapt”, a adaugat femeia.