Excelența, premiată astăzi la Iași

foto_farcas

Noutăţi în educaţia ieşeană

Astazi a avut loc la Iasi evenimentul „Gala Excelentei in Educatie 2018”. Devenit traditie, acesta se afla la a saptea editie si s-a desfasurat in Aula Magna de la Universitatea Agronomică „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi. Peste 400 de olimpici şi profesorii acestora au fost premiaţi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Gala a inceput la ora 12.00 iar aula a devenit neincapatoare pentru olimpicii ieseni care au obtinut distinctii la olimpiade internationale si nationale  în anul scolar 2017-2018 dar si pentru profesorii acestora.

Momentul cel mai asteptat al Galei a fost cel în care s-a acordat titlul „Elevul Anului” . Andrei Sandu, elev in clasa a XII a la Colegiul National Iasi  a obtinut rezultate remarcabile la olimpiadele si concursurile internationale. Este mandru de liceul sau pe care il numeste Colegiul Anului.

Elevii au primit  diplome, medalii, plachete, carti, premii în obiecte electronice si în bani. La evenimentul de astazi au participat mai multi reprezentanti ai autoritatilor locale printre care s-au aflat si primarul Mihai Chirica sau presedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa dar si parlamentari ieseni. Deputatul Camelia Gavrila mizeaza pe continuitatea de valoare din scoala ieseana.

Gala Excelentei este cel mai important eveniment educational al anului organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.