Examenul bate la ușa și e pe bune!

foto_studenta

Luni începe a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an. Peste 45 000 de tineri din toata tar sunt aşteptaţi să susţină probele. Prima testare este cea scrisă, la Limba şi literatura română. Probele orale încep din 24 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute pe 1 septembrie.

Daca va pregatiti sa folositi metode neortodoxe ca sa treceti Bac-ul, trebuie sa aflati ca toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Se interzice candidaților să introducă în sălile de
examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau poșete. Candidații nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul si nici să copieze sau să transmită materiale care permit copiatul.

„Încălcarea regulilor va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile
următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. ” se arata in metodologia de examen.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.