Examenele continuă. Liceele așteaptă bobocii

foto_examen

Conform informaţiilor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, proba de ieri, de limba si literatura romana, din cadrul Evaluarii Nationale 2018, s-a desfăşurat normal şi fără incidente deosebite, urmând ca maine, 13 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a să revină în sălile de curs pentru proba scrisă la Matematică. Rezultatele urmeaza să fie afişate pe data de 19 iunie.

Peste 6.000 de elevi din judetul Iasi au susţinut ieri prima probă a Evaluării Naţionale, prezenţa fiind foarte bună, de 98,57%. Practic, doar 87 de elevi din totalul de 6.094 de elevi înscrişi la Evaluarea Naţională, in judetul Iasi, nu au ajuns în sălile de clasă la proba scrisă la Limba română. Dintre cei 6.283 de absolvenţi de clasa a VIII-a, 189 au ales să nu se înscrie la examen. Profesorii ieseni copineaza ca in şcolile foarte bune se va intra cu medii foarte mari.

După Evaluarea Națională, elevii vor completa fisele de inscriere la liceu in perioada 29 iunie – 3 iulie 2018, urmand ca pe 9 iulie sa se desfasoare repartizarea computerizata. Intre 10 si 13 iulie candidatii vor depune dosarele de inscriere la scolile la care au fost repartizati. Repartizarea candidatilor se face intr-o singura etapa, candidatii care care au ramas nerepartizati urmand sa fie repartizati de catre comisiile de admitere judetene.