Evenimente inedite la Centrul Cultural “Cela Neamtu” din Ciurea

Centrul Cultural, “Cela Neamtu” din Ciurea va gazdui in acest week end prima editie a Festivalului de folk “Radu Stefan”. Acesta va debuta cu o sectiune de concurs si una de recital. Juriul va fi condus de indragitul artist Victor Socaciu.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Pe 20 octombrie organizam prima editie a festivalului de muzica folk “Radu Stefan”. Asteptam inca inscrieri la concurs, pentru ca are o sectiune de concurs si una de recital. Vor fi prezenti folkisti cunoscuti din tara si presedintele de onoare va fi domnul Victor Socaciu, care va sustine si el un recital in a doua parte a zilei de duminica. Asteptam pe cei care doresc sa se inscrie si cei care doresc sa participe”.

La Centrul Cultural a fost inugurata de curand, o expozitie permanenta cu lucrari semnate de Cela Neamtu. Artista are lucrari expuse in intreaga lume.

Catalin Lupu, primar Ciurea: “Impreuna am reusit sa inauguram si sa deschidem expozitia permanenta a doamnei tapiseriei romanesti, doamna Cela Neamtu. A fost un eveniment remarcabil datorita exponatelor prezentate publicului dar si prin participarea aleasa la acest eveniment. Pe langa oamenii din comunitate au venit si oameni de arta, au venit si din alte judete, de dragul de a fi alaturi de doamna Cela Neamtu in aceste momente importante pentru ea, cand practic, dupa cum spune si ea dupa 60 de ani de cand a plecat de acasa: ‘S-a intors acasa!’ De fapt ea nu a fost niciodata plecata, dar acum a venit si a daruit mare parte din colectia dumneaei comunitatii noastre”.

Pentru ca este originara din Ciurea, comunitatea a incercat sa ii aduca un omagiu artistei si i-a creat un loc al carei semnatura il poarta.