Evenimente în Iași cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

traditii

Primaria va organiza si in acest an mai multe evenimente de traditie. Astfel, în perioada 12 – 15 decembrie Asociația Meșterilor Populari din Moldova impreuna cu Primaria va organiza Târgul „Tradiții pe ulița Lăpușneanu”.

În cadrul acestuia ieșenii vor putea achiziționa produse de artizanat autentic destinate tradițiilor de iarnă, participanții fiind grupați pe strada Alexandru Lăpușneanu și în Piața Unirii. Sâmbătă, Casa de Cultură a Studenților va găzdui Festivalul Folcloric „Datini şi obiceiuri de iarnă”.

Parada ansamblurilor participante va avea loc în intervalul orar 10.00 – 10.45 pe traseul esplanada Palatului Culturii – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii – Casa de Cultură a Studenților.

Spectacolul folcloric de gală va avea loc între orele 11.00 și 16.00 la Casa de Cultură a Studenților. Si in cartiere vor fi organizate diverse manifestari. Sambata, in cartierele Alexandru cel Bun si Nicolina vor avea loc programe de colinde sustinute de copii. Duminica, de la ora 12, un spectacol va avea loc si in cartierul Tatarasi.