Europa se pregateste de criza energetica. In Franta companiile care lasa usile deschise vor fi amendate

electricitate curent bec energie

Statele membre ale Uniunii Europene au votat pentru economisirea gazelor de acum înainte. Din august până în aprilie, consumul ar trebui să fie redus cu 15 la sută față de media din ultimii ani. 

În principiu, aceasta este o recomandare, dar dacă situația continuă să se deterioreze, pot face economii obligatorii. În practică, ar fi dificil de spus ce va însemna asta. 

De exemplu, președintele comisiei a spus că gospodăriile nu sunt afectate de măsură, dar toată lumea ar trebui să se răcească și să se încălzească mai puțin. În prealabil, mai multe state membre au criticat propunerea Bruxelles-ului, iar în final doar Ungaria a votat împotrivă.

„Trebuie luate măsuri de precauție pentru a trece peste iarnă”, a spus ministrul german al economiei. Dar nu doar nemții, ci și francezii vor să reducă consumul în panică. 

În Franța, de exemplu, companiile care răcesc sau încălzesc în timp ce ușa de la intrare este deschisă vor fi amendate. Nu se știe cine va verifica acest lucru și dacă, să zicem, ventilația va fi permisă sau va fi și interzisă.

Prețul de pe piața mondială a energiei electrice și gazelor a crescut brutal, Europa suferă de o criză energetică – asta îi avertizează zilnic pe factorii de decizie analiștii și cei din interiorul pieței. 

În Germania, conform ultimelor date, curentul electric a fost deja oprit în aproximativ jumătate de milion de case. Din cauza războiului, aprovizionarea cu gaz a devenit incertă.

În viitorul apropiat, magazinele cu aer condiționat vor fi obligate prin reglementări să-și țină ușile închise și să reducă reclamele luminoase pentru a economisi energie, a declarat ministrul francez al energiei într-un interviu acordat duminică.

„ Putem închide complet magazinele sau ne putem scurta orele de deschidere pentru a face față penuriei de energie. Suntem pregătiți pentru fiecare scenariu ”, a declarat Michel-Edouard Leclerc, CEO al unuia dintre cele mai mari lanțuri de magazine alimentare din țară. Criza energetică și creșterea bruscă a prețurilor la utilități nu afectează doar afacerile, ci și familiile.