Euronest propune predarea spitalului mobil de la Letcani catre ISU

spital mobil

Conducerea Spitalului de Boli Infectioase Iasi a solicitat rezilierea contractului de comodat aferent utilizarii cu titlu gratuit pe durata pandemiei de coronavirus a Spitalului Mobil de la Letcani motivand reducerea substantiala a numarului de pacienti infectati de Covid si existenta unor cheltuieli lunare cu intretinerea obiectivului chiar si in perioada in care nu este utilizat.

Unitatea medicala sustine ca nu-si mai permite cheltuieli cu sectia exterioara de la Letcani dupa modificarile hotararii de Guvern ce au vizat aprobarea pachetelor de servicii si a contractului cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, medicamentelor si dispozitivelor medicale.

Asociatia Euronest propune acum Consiliului Judetean Iasi sa fie initiate procedurile de predare a spitalului mobil catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. De altfel, pe data de 6 iulie, Departamentul pentru Situatii de Urgenta a solicitat Consiliului Judetean Iasi sa-i fie predat spitalul mobil pentru diagnostic si tratament de combatere a coronavirusului la nivelul regiunii Nord Est.