EURONEST, noi proiecte “Start Up” la Iasi

euronest

Mai multi antreprenori din regiunea Nord –Est s-au aflat la Iaşi, la lansarea proiectului “Start up Yourself”.  Prin acesta sunt puse la dispozitie 12 milioane lei pentru finantarea a noi intreprinderi.

Obiectivul proiectului il reprezinta incurajarea antreprenoriatului si infiintarea de noi intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana din Regiunea Nord- Est. Se urmareste si  formarea antreprenoriala pentru cat mai multe persoane si crearea a minimum 200 de locuri de munca.

Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: „Pentru anul financiar 2018  va incepe evaluarea si se vor primi bani. Sunt 4.500 de dosare, deja apetitul a crescut foarte mult. De aici rezulta ca in 2019-2020 vom avea cel putin 3000-4000 de locuri de munca create prin acest program”.

Incepand cu luna martie, solicitantul si partenerii au derulat campanii de informare si promovare in municipiile resedinta de judet din Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

Motivul pentru care suntem astazi aici il reprezinta faptul ca deja 60 din cele 76 de companii finantate de asociatia EURONEST pe cele 2 proiecte respectiv,Reconect Diaspora si Start up Yourself  si-au inceput activitatea, in sensul in care in luna iunie in conturile societatilor nou infiintate au intrat deja 75% din suma aferenta planurilor de afaceri”, a completat Maricel Popa.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST a fost infiintata, in 2008, de catre consiliile judetene din Regiunea Nord-Est pentru furnizarea de servicii de interes public la nivel regional.