Euronest contraatacă în scandalul Spitalului Mobil Lețcani

DSC_7324

Reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Eruonest contesta rezultatele verificărilor efectuate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Letcani, in urma carora au fost găsite mai multe nereguli, iar unitatea sanitară a fost închisa.

Reprezentantii Euronest au precizat ca graficele de temperatura prezentate ieri la Consiliul Judetean sunt din saloane nefunctionale informatiile fiind trunchiate. De asemenea, aparatura este cu inscripție U.E iar echipa de la București a făcut raportul din birou si nu la fata locului.  

Alina Popa, director Euronest:

”Au fost cazuri in cateva saloane cand temperaturile au avut fluctuatii. Lucrurile s-au remediat intre timp, s-au instalat PPS-uri in saloanele pentru pacienti in asa fel incat se evita acea oprire si repornire automata a pompelor de caldura. In acest moment, cel putin saloanele care pot fi deservite cu personal medical, functioneaza la parametri optimi.

Ma indoiesc ca, cei din echipa de control au masurat la propriu, cu metrul sau cu ruleta saloanele, pentru ca altfel ar fi constatat ca suprafata este cu totul alta decat cea pe care au trecut-o in mod oficial intr-un document oficial al statului roman si acest lucru mi se pare deosebit de grav.

Spitalul are certificate de garantie , garantie acordata de producator pentru intreg ansamblul Spital Mobil este de 2 ani. In plus, dincolo de partea de garantie acordata, furnizorul a incheiat un contract cu o firma din Romania, pentru partea electrica si de ventilatie.”

 Reprezentantii Euronest au precizat ca verificarea a avut loc în perioada 9-13 noiembrie 2020, iar până astăzi, nu au fost informați nici cu privire la efectuarea controlului, nici cu privire la rezultatele acestuia, deși obiectivul verificat este în proprietatea Euronest, nu a Consiliului Județean Iași.

Alina Popa, director Euronest:

Daca am fi fost si noi intrebati atunci cand s-a desfasurat misiunea de verificare, am fi putut foarte usor sa le aratam membrilor corpului de control unde se afla etichetele de conformitate despre care spun ca nu exista. Este adevarat ca daca nu te apleci sa ridici capatul unui pat sau nu te uiti peste tot pe un echipament s-ar putea sa nu vezi acea eticheta. De cele mai multe ori eticheta este pusa intr-un loc care sa previna distrugerea ei. Nu exista nici un echipament din 2012 in dotarea spitalului mobil. Cel mai vechi echipament este din 2014 este un analizor Siemens care este de foarte buna calitate.

Iar urmatorul cel mai vechi echipament este din 2015, un electrocardiograf , dar care e din gama cea mai scumpa in materie de electrocardiografe.

Euronest atrage atenția că afirmațiile hazardate vehiculate în spațiul public sunt de natură a crea grave prejudicii atât în relația cu furnizorul, cât și în relația cu alte entități cu care sunt dezvoltate parteneriate în cadrul celor 6 proiecte aflate în implementare sau contractate.