Euro 2024: Italia a învins Albania cu 2-1 după deschiderea fulger de scor a albanezilor 

2157721526

Albania a deschis scorul foarte rapid în confruntarea cu Italia, dar cei din urmă au reușit să întoarcă scorul. Meciul dintre cele două echipe s- a terminat 2-1 în favoarea italienilor.

Practic, partida a început de la 0-1 pentru Albania, care s-a văzut în avantaj încă din secunda 23 datorită golului lui Nedim Bajrami. Dimarco i-a oferit cadou mingea extremei albaneze printr-o pasă greșită, iar acesta nu l-a iertat pe Donnarumma. Reușita lui Bajrami doboară recordul pentru cel mai rapid gol marcat vreodată la Euro, potrivit UEFA.

Oamenii lui Luciano Spalleti au revenit rapid în meci cu golul marcat de Bastoni în minutul 11. Barella și-a trecut echipa în avantaj 5 minute mai târziu, stabilind scorul final al meciului încă din jumătatea primei reprize.

Italia este campioana en-titre Euro, în timp ce pentru Albania este doar a doua participare la un Campionat European, după cel din 2016. Astfel, prima etapă din „grupa de foc” s-a terminat cu meciul dintre cele două naționale.

Astăzi se vor juca încă 3 meciuri din faza grupelor, unul din grupa D și alte două din grupa C. Toate partidele de astăzi se pot vedea pe Pro Tv.

  • În Grupa D, Polonia o va întâlni pe Olanda de la ora 16:00, într-un meci ce se va juca la Hamburg. Se anunță a fi duelul tărilor cu cei mai importanți absenți. Pentru polonezi, Robert Lewandowski va rata meciul împotriva Țărilor de Jos și este improbabil pentru al doilea meci din faza grupelor. În cealaltă tabără, Frenkie De Jong și Teun Koopmeiners vor rata întregul turneu din cauza accidentărilor. Ambele echipe vin după victorii în meciurile de pregătire de dinaintea Europeanului. Polonia a bătut Ucraina, adversara directă a României, cu 3-1, și pe Turcia cu 2-1. În același sens, Olanda a câștigat împotriva Canadei cu 4-0, repetând scorul și în celălalt amical pe care l-a jucat contra Islandei.
  • Slovenia – Danemarca va fi meciul de debut al grupei C. Partida are loc în Stuttgart și va putea fi văzută începând cu ora 19:00. Slovenia n-a reușit niciodată să o învingă pe Danemarca. Acestea s-au întâlnit de 6 ori, contorizând 5 victorii pentru danezi și un singur egal. În meciurile de pregătire din iunie, Slovenia a reușit o victorie cu Armenia 2-1 și o remiză albă cu Bulgaria. Olanda a câștigat ambele amicale, 2-1 cu Suedia și 3-1 cu Norvegia.
  • Ultimul meci al zilei este cel dintre Serbia și Anglia. Acesta are loc la Gelsenkirchen si va începe de la ora 22:00. Ambele echipe vin după rezultate mixte în amicale. Serbia a pierdut cu Austria 2-1, dar a reușit să o bată pe Suedia cu 3-0. De cealaltă parte, Anglia a câștigat la scor de neprezentare cu Bosnia și Herțegovina, dar a suferit o înfrângere cu 1-0 în fața Islandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *