Eroii zilei, un politist local de la circulatie si un pompier voluntar

politist local

Neculau Cristian un politist local care activeaza in serviciul siguranta circulatiei este eroul zilei de la Iasi. Acesta efectua serviciul de asigurare a ordinii și siguranței publice in zona Lacului Ciric cand s-a petrecut incidentul de astazi cand o femeie a intrat cu mașina in apa, de pe aleea Ciric, care duce către Restaurantul Ciric, la circa 50 m în zona trecerii de pietoni.

„A turat si a accelerat si a intrat cu masina in apa”, ne-a spus politistul local. S-a intamplat ca acesta sa fie cu colegul in zona si a sarit fara ezitare in apa reusind sa ajunga la femeie. In sprijinul sau a sarit si un pompier voluntar care se afla la o terasa din zona. Adrian Potlog face de 3 ani voluntariat la Detasamentul 1 Pompieri Iasi.

„Parca a vrut sa se sinucida. Am auzit bubuitura eram la terasa si am venit sa-l ajut pe domnul de la locala. A zis femeia ca a vrut sa se sinucida. Cred ca avea in jur de 26 ani”, a spus pompierul voluntar care a sarit si el in apa.

„Noi am gasit-o hipotermica in stare de soc, stabila hemodinamic. Acum urmeaza la Spitalul Spiridon sa faca investigatii suplimentare. Interventia politistului local si a tanarului au facut diferenta intre viata si moarte”, a declarat medicul care a intervenit dupa ce a fost scoasa femeia.