Erdogan este sigur ca doar Turcia poate contribui la negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina

Recep_Tayyip_Erdoğan_2021

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că numai Ankara este capabilă să contribuie la progrese în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina.

Președintele rus Vladimir Putin nu a refuzat niciodată sa se întâlnească cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski, dar trebuie elaborat un document înainte ca o astfel de întâlnire să poată fi aranjată, a declarat joi purtătorul de cuvânt al președintelui Dmitri Peskov.

„Am vorbit deja despre această întâlnire spunând că, în principiu, președintele Putin nu a refuzat-o niciodată, dar anumite condiții trebuie aranjate înainte de această întâlnire, și anume un text al documentului”.

Cu toate acestea, Vladimir Putin a declarat marți că Kievul a impins din nou negocierile cu Moscova într-un punct fără iesire, dupa ce a deviat de la acordurile la care s-a ajuns în timpul rundei de la Istanbul.

Negocierile ruso-ucrainene au început pe 28 februarie cu mai multe întâlniri între cele două delegații desfășurate în Belarus. Ulterior, negociatorii au continuat contactele prin videoconferință. Pe 29 martie, la Istanbul a avut loc o nouă rundă de discuții față în față.