Erdogan a anuntat ca Rusia este dispusă să pună capăt conflictului din Ucraina cât mai curând posibil

Recep_Tayyip_Erdoğan_2021

Rusia este dispusă să pună capăt conflictului din Ucraina cât mai curând posibil, a declarat luni președintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat PBS. Întrebat de un reporter cât de repede vede ca acest conflictul sa se încheie, liderul turc a spus „cel mai important, atitudinea Rusiei va fi foarte, foarte importantă aici”.

„În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele Vladimir Putin și am avut discuții foarte ample cu el”, a spus Erdogan în interviu. Potrivit lui Erdogan, liderul rus i-a arătat „că este dispus să pună capăt cât mai curând posibil”.

„Modul în care merg lucrurile în acest moment este destul de problematic”, a mentionat președintele turc. „Cred că se va face un pas semnificativ înainte”. „Tot ceea ce vrem să vedem este să punem capăt acestei bătălii”, a conchis el.

Președinții Rusiei și Turciei au purtat discuții în marginea Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) la Samarkand, Uzbekistan, vinerea trecută. Putin a spus după discuții că, Erdogan nu a sugerat organizarea de negocieri cu liderul ucrainean Vladimir Zelenski. Președintele turc aduce o contribuție serioasă la eforturile de normalizare, inclusiv la măsurile de soluționare a crizei alimentare, a subliniat Putin.