EON anunta ca in urma controalelor ANPC nu au fost depistate nereguli legate de plafonarea sau nivelul de compensare al facturilor pentru energie electrica si gaze

E.ON sustine ca a emis facturile pentru energie electrică și gaze naturale cu valorile compensate și la prețurile plafonate, acestea fiind calculate începând cu primele zile ale lunii noiembrie 2021 pentru consumatorii casnici, iar începând cu luna decembrie 2021 și pentru consumatorii non-casnici, care se încadrează în prevederile OUG 118/2021, astfel cum a fost modificată și aprobată prin Legea nr. 259/2021.

„Tipul și cuantumul reducerii de preț, dacă este aplicabil prin lege, se regăsesc în mod explicit pe facturile emise de compania noastra. E.ON Energie România nu are niciun profit ca urmare a crizei energetice și nu își mărește cota proprie în facturi”, au precizat cei de la EON.

În acest moment au fost efectuate primele controale ale ANPC pentru a verifica dacă E.ON Energie România aplică Legea 259/2021 și nu au fost identificate neconformități legate de plafonare sau de nivelul de compensare.

Astfel, în facturile aferente lunilor noiembrie și decembrie 2021, aproximativ 60% din totalul clienților casnici la energie electrică și peste 50% din totalul clienților pentru gaze naturale au fost eligibili pentru măsurile de sprijin și au beneficiat de compensare și/sau, respectiv plafonare, conform criteriilor stabilite de lege.

Compania se asteapta ca in aceasta luna numărul de beneficiari să crească.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!