ENEL A FOST CUMPARAT – S-a finalizat tranzactia, iata cine sunt noii actionari. Pretul platit depaseste 1 miliard euro

Firma greaca Public Power Corporation (PPC) anunta finalizarea tranzactiei prin care a achizitionat participatiile detinute de catre Grupul Enel in Romania, incheind cu succes prima sa extindere majora pe piata externa.

Astfel, PPC a finalizat achizitia tuturor participatiilor detinute de Enel S.p.A. („Enel”) si filialele sale din Romania, ca urmare a indeplinirii anumitor conditii uzuale pentru acest tip de tranzactii, prevazute in contractul de vanzare semnat in 9 martie 2023. Potrivit unui comunicat de presa, PPC a platit aproximativ 1,240 miliarde de euro, echivalentul unei valori a companiilor de aproximativ 1,900 miliarde de euro (100% din actiuni).

Energie din surse regenerabile

Ca urmare a finalizarii achizitiei operatiunilor Enel din Romania, Grupul PPC ajunge la aproape 9 milioane de clienti, iar capacitatea sa totala instalata de productie de energie din surse regenerabile (energie hidroelectrica, eoliana, fotovoltaica etc.) creste la aproximativ 4,4 GW. Baza reglementata a activelor din sectorul de distributie se majoreaza cu 40%. In plus, intreaga productie de energie electrica a Enel din Romania provine din surse regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *