Emotii pentru functionarii unor institutii din Suceava, Iasi si Bacau

dna-1068x709

DNA a solicitat Tribunalului Suceava redeschiderea urmaririi penale in dosarul construirii unei gropi de gunoi in pasul Mestecanis. Daca judecatorul va confirma cererea, DNA va relua ancheta. Dosarul are la baza o plangere depusa in urma cu 3 ani de o casa de avocatura din Cluj care acuza institutii din Suceava, Iasi si Bacau pe care le acuză de mai multe infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual.

Vizate sunt Consiliul Judetean Suceava, acuzata ca a prezentat informatii false pentru obtinerea finantarii de la Comisia Europeana, Directia de Sanatate Publica Suceava acuzata ca și-a incalcat, cu stiinta obligatia de verificare corectă a conformitatii proiectului gropii de gunoi. De abuz in serviciu si fals intelectual este acuzata si Sucursala Regionala de Cai Ferate Iasi care a emis un aviz favorabil construcției gropii de gunoi de la Pojorata, in conditiile in care cascada de evacuare a apelor uzate din respectiva groapa in paraul Putnisoara era amplasată ilegal, în interiorul zonei de protectie a caii ferate.
La rândul său, Agenția pentru Protecția Mediului Bacăua fost și ea acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual de catre avocatii clujeni.