Emoții pentru elevii negruzziști la început de an școlar

WhatsApp Image 2022-09-05 at 16.57.10

Începerea noului an școlar a venit cu emoții pentru elevii de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. La ceremonia de deschidere au participat copiii de la ciclurile gimnaziale și liceale, cât și foștii absolvenți ai acestui colegiu de prestigiu. Anul acesta se împlinesc 127 de ani de la înființarea Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași, o școală elitistă care a format sute de generații de elevi care au obținut performanțe an de an la olimpiadele naționale și internaționale. Acest lucru nu ar fi posibil fără susținerea cadrelor didactice care îi îndrumă pe elevi spre calea succesului.

Dincolo de actul de predare-învățare, elevii de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași sunt implicați în proiecte educaționale, în care dau dovadă de creativitate și în urma cărora devin mai siguri pe ei. Astăzi a avut loc deschiderea noului an școlar motiv pentru care conducerea Colegiului „Costache Negruzzi” a transmis un mesaj legat de importanța dezvoltării pe plan intelectual și personal al elevilor din ciclul gimnazial și liceal.

O regăsire, o întoarcere spre școală, ca un fel de mit al eternei reîntoarceri, cu atât mai mult că suntem în fața unor schimbări legislative preconizate, cu foarte multe dezbateri, cu foarte multe semne de întrebare și cu provocări. E nevoie de schimbare, de reformă educațională. Avem nevoie și de o anumită predictibilitate, de o anumită certitudine în curgerea aceasta a organizării, a tot ceea ce înseamnă infrastructură educațională. Pentru Colegiul „Negruzzi” anul care s-a încheiat a însemnat și bucuria succeselor elevilor la examenele naționale, la Bacalaureat, la Evaluarea Națională. A însemnat un palmares important de olimpici la matematică, informatică, la științe, geografie, limba română, a declarat Camelia Gavrilă, director Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași.

Mara Patrașcu este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi”. Tânăra este pregătită pentru noul an școlar și speră ca în viitor să obțină rezultate foarte bune la învățătură pentru a urma cursurile aceluiași colegiu.

Am avut câteva emoții, dar sper să fie un an mai bun decât ceilalți, acum că am scăpat și de măști și suntem toți la școală. Sper ca anul acesta să rămânem așa, să nu mai revenim on-line și totul să fie bine. Încerc să mă pregătesc cât de bine pot și aspir tot la Negruzzi, din clasa a IX-a. Sper să rămân aici, a spus Mara Patrașcu, elevă.

Chiar dacă mai au un singur an până la terminarea liceului, ceremonia de deschidere a noului an școlar a fost una plină de emoție și pentru elevii de clasa a XII-a.

Destul de multe emoții. Este ultimul an în acest colegiu și simt că am avut foarte multe proiecte educaționale de succes, am fost un elev implicat și am format multe prietenii alături de colegii mei. Acum că mă uit la generațiile mai mici sper că le-am dat un exemplu bun pentru anii care vin, a precizat Teodor Bulacovschi, elev.

Pentru că tradiție este cuvântul care descrie Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, conducerea unității de învățământ i-a invitat la ceremonia de deschidere a noului an școlar și pe elevii din generațiile trecute.

Fiind elevă la Negruzzi din clasa a V-a a însemnat toată adolescența mea, nu doar experiențele culturale și educaționale, ci și cele sociale: toate petrecerile, distracțiile, cafelele de dimineață, orele la care am participat sau nu. Au fost toate parte din experiența mea. Mai mult decât atât, cred că proiectele organizate de colegiu au fost poate cele mai importante, a explicat Mara Elena Mardarasievici, absolventă.

La ceremonia de deschidere a noului an școlar au participat și autoritățile locale care au transmis un mesaj elevilor, cadrelor didactice și părinților.

Avem posibilitatea ca după doi ani de chin pentru părinți, pentru profesori si mai ales pentru copii, reușim să ne reîntoarcem în bănci, profesorii să își desfășoare cursurile, a menționat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

La finalul ceremoniei a sunat clopoțelul care anunță deschiderea oficială a anului școlar.