Emoții la UMF Iași. Absolvenții au susținut examenul de admitere

umf umf

Emoții pentru absolvenții de liceu! Ieri, cei care au optat pentru o cariera de medic la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași au susținut examenul de admitere, care a devenit tradiție. Peste 2.200 de absolvenți s-au prezentat la primele ore ale dimineții în sălile puse la dispoziție de instituția de învățământ superior.

Anul acesta, conducerea universității a sesizat o scădere a cererii viitorilor studenți, dar este pusă pe seama pandemiei și a prezenței reduse la examenul maturității. 

Anul acesta, la fel ca anul trecut, admiterea s-a desfășurat în condiții pandemice la Univeristatea de Medicina si Farmacie din Iași. 

Numărul cadrelor didactice a fost suplimentat, astfel nu mai puțin de 600 de persoane din cadrul universității au asistat la buna desfășurare a testului. 

La fel, au apelat la celelalte universități din Iași pentru a avea un total de 86 de săli și amfiteatre, în condițiile în care sunt nevoiți să respecte condițiile impuse de pandemie.

Dr. Viorel Scripcariu – rector UMF Iași: „deşi faţă de anul precedent numărul celor care s-au înscris la examenul de Bacalaureat a fost cu 22.000 mai puţin, cifra de concurenţă şi de înscriere la UMF a suferit minime diminuări. Faţă de o concurenţă pe loc bugetat la Facultatea de Medicină de anul trecut, când am avut 4,22 candidaţi pe loc, anul acesta avem 3,87. Suntem facultatea noastră de medicină din cadrul universităţii are cea mai mare concurenţă din ţară, din datele pe care le cunoaştem noi în momentul de faţă”.

Universitatea își pune speranțele În studenții pe care-i formează și care vor fi viitorii medicii ai României. 

Dr. Viorel Scripcariu – rector UMF Iași: „Pentru absolvenţii promoţiei 2027 sperăm că vor avea o infrastructură spitalicească mult mai bună. Ne gândim în primul rând la Spitalul Regional de Urgenţe din Iaşi, şi o infrastructură îmbunătăţită în celelalte unităţi spitaliceşti din centrul universitar Iaşi sau din ţară. Aşteptăm ca ei să fie pregătiţi pentru orice situaţie. Cine ştie ce provocări vom avea la vremea respectivă dar aşa cum am fost puşi să gestionăm această criză, şi considerăm că o gestionăm relativ bine, sperăm că ei vor continua tradiţia şcolii de medicină, medicină dentară, şi farmaceutice româneşti în aşa fel încât lucrurile vor fi bine”.

Media minimă de admitere este 5. Calculul mediei finale se va efectua numai la candidații care au obținut minim nota 5 la proba scrisă, aceasta fiind eliminatorie.

Rezultatele provizorii și finale ale concursului de admitere sunt aduse la cunoștința publicului prin afișarea pe site-ul Universității după finalizarea procesului de scanare, specificandu-se ora și data.

În acest moment conducerea universității spune ca orele vor începe din toamna in format fizic, față în față. Totuși, această decizie va fi influențată de evoluția pandemiei de coronavirus.